Werkwijze

Porbel Steel Frame

Werkwijze

Wij helpen & adviseren je volgens een logisch stappenplan:

step 1
Gesprek met bouwadviseur PSF
Gesprek met bouwadviseur PSF

Bent U een bouwheer die open staat voor een innovatieve bouwmethode? Heeft U interesse in circulaire bouwmaterialen? Bent U eerder iemand die wil dat uw woning zo weinig mogelijk energie verbruikt en aan de huidige regelgeving voldoet? Of kreeg U slecht nieuws ivm het sonderingsverslag van uw bouwgrond? Aarzel dan niet om een vrijblijvend gesprek aan te vragen met onze bouwadviseurs. Zij leggen jou in een persoonlijk gesprek de voordelen uit van deze bouwmethode.

Ook als eigenaar van een bestaande woning of appartementsgebouw kan U beroep doen op ons. Het Porbel Steel Frame Systeem kan gemakkelijk op een bestaande infrastructuur gebouwd worden. Eén of meerder bouwlagen toevoegen aan jouw huidig gebouw zijn één van de vele voordelen met dit systeem.

step 1
step 2
Ontwerp & Engineering
Ontwerp & Engineering

Met ons software programma kunnen we elk architecturaal ontwerp omzetten naar een project in Steel Frame. Traditionele bouwplannen worden in samenspraak met architect en bouwheer omgevormd naar Porbel Steel Frame plannen . Dit doen we met 100 % respect voor het ontwerp van de architect. Na een stabiliteitsstudie en na goedkeuring door alle partijen van het 3D Design gaat onze partner EUROSTEELframing over tot productie van het steelframe.

step 2
step 3
Productie
Productie

Alle profielen worden gefabriceerd op de juiste lengte en komen tot stand zonder meten, slijpen of boren. Onze productiepartner beschikt over technologische machines waardoor er geen materiaal verloren gaat in dit proces. De profielen worden vervaardigd uit staal van topkwaliteit (Magnelis® S350GD) waarna ze de verschillende stijlen verbinden worden d.m.v. klinknagels, schroeven en bouten. Dit alles is gekeurd volgens de DIN-normen en vormen uiteindelijk de Light Steel Wanden.

step 3
step 4
Transport
Transport

Het gehele project is gelabeld en wordt op transportbokken geplaatst die vervolgens worden getransporteerd naar de bouwwerf. Aangezien het gaat om een lichtgewicht constructie verschilt het transport in vergelijking met andere bouwmethodes aanzienlijk

Indien het om grotere projecten gaat zoals appartementsgebouwen of verkavelingen maken we samen met de opdrachtgever de keuze om al dan niet op locatie te produceren. Ook dat is mogelijk. Op die manier verkleinen we nog meer onze ecologische voetafdruk en kunnen we nog goedkoper en efficiënter produceren en monteren.

step 4
step 5
Montage
Montage

Als erkende verdeler van EUROSTEELframing respecteren we de voorgeschreven montage – en veiligheidsvoorschriften. Werken volgens de richtlijnen van het WTCB is voor ons een vanzelfsprekendheid. De lichte structuur en de maatvastheid van het systeem zorgen voor een nooit geziene perfectie en snelheid van montage.

step 5
step 6
Afwerking
Afwerking

Ons zusterbedrijf Porbel & Co BV zorgt voor de afwerking. Met meer dan 30 jaar ervaring in isolatiewerken, luchtdichtheid, pleister en gevelwerken zijn zij die ideale partner om jouw project perfect water en wind dicht op te leveren. Indien U echter kiest voor een totaalafwerking volgens het sleutel-op-de-deur principe? Dan is ook dat mogelijk.

step 6
Contact

Contacteer ons gerust vrijblijvend. We nemen zo snel als we kunnen contact met je op.